15 Aralık 2020 Salı

Hurda Malzememi Elimde mi Tutmalıyım Yoksa Satmalı mıyım?

Hurda tutmak zor bir iştir ve şu soruları gündeme getirir:
1. Yeterli alanınız var mı?
2. Tutmaya gücünüz yetiyor mu?
3. Ne kadar güvenli?

Bu soruların o kadar çok cevabı var ki, sizin için doğru olanı bulmanız gerekiyor. Emeklilikte paraya Hurdacı çevirmek için yıllardır hurdaları beklemeye devam eden yabancı ülkelerde az sayıda insan değil. Doğru cevabı bulmak için makalenin geri kalanını okuyun.

Hurda Metalimi Tutmalı mıyım?

Bu çalışmayı takip eden uzmanların verdiği cevap "hayır" dır. Hurda fiyatları yukarıda belirtildiği gibi öngörülebilir değildir ve hırsızlık, güvenlik, para kaybı, saklayacak yer En Yakın Hurdacı bulamama gibi nedenlerle hurdalarınızı saklamanız önerilmez. Risk almak istiyorsanız hurda fiyatının yükselmesini bekleyebilirsiniz. Ancak, fiyatın yıllar sonra bile artabileceğini unutmayın.

Hurda Metalimi Satmalı mıyım?

Bu sorunun cevabı açık ara "evet". Genel olarak yukarıdaki cevapta belirtilen nedenlerle hurda tutulması tavsiye edilmez. Çoğu hurda şirketi veya birey, bu hurdaları tutmak için yeterli alana sahip değildir. Onlardan biriyseniz, onu atmanız tavsiye edilir.

Sahip Olduğum Hurdayı Nerede Saklamalıyım?

Büyük bir garajınız var mı? veya ormanın ortasında bir ev? veya eşyalarınızı saklayabileceğiniz büyük bir kasa? Bunlardan hiçbirine sahip değilseniz, neden hurdalarınızı tutma riskini alasınız?

Hurda Piyasası Düştü mü? Belki bekleyebilirim?

Sahip olduğunuz notu saklamanız tavsiye edilmez, ancak bu onun hakkında konuşamayacağınız anlamına gelmez. Örneğin son 5 yılın bakır fiyatlarına bakıldığında% 30-50 oranında düşüş gözlendi. Belki daha değerli bir hurdaya yönelmek iyi bir fikir olabilir. Yabancı bir ülkede şanslı bir sıyırıcı bakır hurdayı 3 yıl tutarak 5660 dolar kar elde etti. Bu örneğe göre seçim size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder